سوئیچینگ آداپتور

آداپتور سوئیچینگ: آداپتور در زبان فارسی به معنای مبدل الکتریکی می‌باشد که در زبان لاتین به آن AC Adaptor می‌گویند. آداپتور دارای انواع مختلفی از جمله آداپتور سوئیچینگ، آداپتور صنعتی و آداپتور ترانسی است. امروزه آداپتورهای معمولی دارای آمپرهایی در محدوده‌ی ۲ آمپر، ۵ آمپر، ۱۰ آمپر، ۱۵ آمپر، ۲۰ آمپر و ۳۰ آمپر هستند. ولتاژ و جریان دارای انواع مختلفی چون مستقیم DC، متناوب AC، چرخشی و غیره هستند و همانطور که گفته شد به عبارتی آداپتور سوئیچینگ ولتاژ برق را بعنوان ورودی دریافت کرده و سپس به شکل ولتاژهای DC یا همان ولتاژ مستقیم، تبدیل می‌کند.
علاوه‌بر ویژگی‌های ظاهری و نوع آداپتور سوئیچینگ که در نوع کاربرد و میزان قمیت باید به ان‌ها توجه شود، موارد دیگری نیز هستند که از مهم‌ترین خصوصیات این اداپتورها به شمار می‌روند و در تعیین میزان قیمت آن‌ها نیز موثر هستند. این موارد عبارت‌اند از شدت جریان و ولتاژ خروجی سوئیچینگ آداپتور که از دو ویژگی مهم آن است و به هنگام خرید بایستی به آن‌ها توجه شود. این دو ویژگی عموما در قسمت فیش مادگی آداپتور ورودی دستگاه (input) قرار دارند و یا اینکه بر روی آداپتور پیشین دستگاه درج می‌شوند که همانطور که اشاره شد به هنگام خرید با توجه به نیاز، بایستی به این اطلاعات توجه بسیاری شود. دستگاه‌های حساس امکان دارد که دارای ولتاژ ورودی بین ۳V تا ۴۸V باشند. از طرفی هر آداپتوری ممکن است به شدت جریان ۳۰۰ میلی آمپر تا ۱۲ آمپر نیازمند باشد.

آداپتور سوئیچینگ دارای مدل‌های مختلفی است. اما از پرکاربردترین مدل‌های این آداپتورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

◀ آداپتور ۱۲ ولت و ۳۰ آمپر
◀ آداپتور ۱۲ ولت  و ۲۰ آمپر
◀ آداپتور ۱۲ ولت و ۱۰ آمپر
◀ آداپتور ۱۴ ولت و ۱۵ آمپر
◀ آداپتور ۳۶ ولت و ۲ آمپر

لازم به ذکر است که کاربرد این آداپتور‌ها با یکدیگر متفاوت است. همچنین قیمت آن‌ها نیز با توجه به برند تولید کنند و مشخصات فنی که دارند متفاوت است.

سوئیچینگ آداپتور

اگر به صورت اینترنتی اقدام به خرید این مدل آداپتورها کنید در هزینه نهایی خود صرفه جویی خواهید کرد لذا هزینه اضافی برای رفت و آمد صرف نمی‌کنید.

☎️ با یک مشاوره رایگان با کارشناسان مجرب بتاترانس بهترین را انتخاب کنید! ☎️

02133931439 📞  09121882643📞 

خرید سوئیچینگ آداپتور

در هنگام خرید سوئچینگ آداپتور لازم است اطلاعات کافی راجع ویژگی‌ها و مشخصات فنی و حتی انواع آن‌ها داشته باشید، که بتوانید یک انتخاب مناسب انجام دهید اساسا زمانی که یک سوئیچینگ آداپتور را خریداری می‌کنید باید بتواند امنیت جانی کاربر را فراهم کند.

لازم به ذکر است که سعی کنید سوئیچینگ آداپتورهایی را تهیه کنید که دارای وزن کمی باشند، بسته بندی با کیفیتی داشته باشند، کیفیت ساخت بالایی داشته باشند، هزینه و قیمت نهایی آن‌ها مناسب باشد، امنیت جانی آن بالا باشد و بدنه‌ای محکم داشته باشد، تلفات و خرابی را کاهش بدهد و انعطاف پذیری مناسبی هم داشته باشد. در حقیقت زمانی که برند مطرحی را تهیه کنید تمام این موارد ذکر شده را خواهد داشت و می‌توانید که با اطمینان خاطر آن را تهیه کنید.

سعی کنید برند معتبر و مناسبی را انتخاب کنید چرا که کیفیت بالایی دارند. اگر به دنبال این چنین آداپتورهایی هستید لازم است به فروشگاه‌ها و مراکز فروش معتبر سر بزنید چرا که این مراکز به هیچ عنوان اجناس بی‌کیفیتی را به دست مشتریان خود نمی‌دهند. معمولا این نوع آداپتورها را می‌توانید به صورت حضوری و یا اینترنتی از فروشگاه‌های معتبر تهیه و خریداری کنید.

کاربرد سوئیچینگ آداپتور

سوئیچینگ آداپتور با توجه به انواع و نیز ویژگی‌ها و خصوصیات آن دارای کابردهای مختلفی است. استفاده از این اداپتورها در مقابل باتری‌ها از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه‌تر است. از اداپتورهایی که نسبت به سایر مدل و انواع آن‌ها پرکاربردتر‌اند می‌توان به آداپتور ۵ ولت، آداپتور ۱۲ ولت و آداپتور ۲۴ ولت اشاره کرد که هر کدام به ترتیب برای موبایل‌ها و تبلت‌ها، ال‌ای دی نواری و شاخه‌ای و اداپتور ۲۴ ولت برای تصویری، روشنایی، صوتی، دستگاه‌های آزمایشگاهی و نورپردازی بیرونی ساختمان استفاده می‌شوند. سوئیچینگ‌ها معمولا در محل‌هایی که به بازدهی بیشتری نیاز است گزینه‌ی مناسبی هستند. این اداپتورها به خاطر ویژگی‌هایی از جمله قدرت خروجی، قابلیت تعمیر قطعات آن و نیز داغ نشدن مورد توجه قرار گرفته‌اند.

از دلایلی که موجب کاهش یافتن قیمت آداپتور سوئیچینگ می‌شود، این است که قطعاتی که در مدار سوئیچینگ‌ها به کار رفته است از مدار خطی بسیار کوچک‌تر هستند. این آداپتورها از دستگاه‌های برقی مناسبی‌اند که موجب طولانی شدن عمر محصولات می‌شوند. بنابراین هرگز نمی‌توان از اهمیت کاربرد این تبدیل‌گر چشم پوشی کرد. آداپتور سوئیچینگ عموما برای تامین کردن انرژی برای دستگاه‌هایی که منبع تغذیه‌ی داخلی ندارند، استفاده می‌شود. به عبارتی دیگر این اداپتورها برای وسایل الکترونیکی که علاوه بر نداشتن منبع تغذیه‌ی داخلی نمی‌توانند برق ورودی ۲۲۰ ولت که به شکل متناوب است و دارای ولتاژ بسیار بالایی اند، کنترل کنند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد سوئیچینگ آداپتور

علت برتری آداپتور سوئیچینگ نسبت به منبع تغذیه

دلایلی وجود دارد که آداپتور سوئیچینگ را نسبت به سایر منابع تغذیه برتر می‌سازد. این دلایل به شرح زیر است:

ایمنی بیش‌تر: خروجی ولتاژ کاهش‌یافته سبب می‌شود آداپتور سوئیچینگ از امنیت بیشتری برخوردار باشد. این ویژگی باعث کاهش خطرات جانی برای انسان‌ها می‌شود.

نویز کم‌تر: میزان تولید سر و صدا در آداپتورهای سوئیچینگ بسیار کمتر است. با این حال ممکن است مقداری نویز یا سر و صدا احساس شود که شرکت‌های تولیدی در تلاش هستند این موارد را نیز کاهش دهند.

اندازه و وزن کم‌تر: اندازه و حجم کم‌تر و وزن پایین‌تر آداپتورهای سوئیچینگ از مهم‌ترین دلایل برتری آن‌ها در برابر منابع تغذیه محسوب می‌شود. آداپتورهای سوئیچینگ از وزن بسیار کمی نسبت به ترانس‌ها برخوردارند و به همین دلیل کار حمل و نقل و جابه‌جایی آن‌ها بسیار ساده‌تر است.

تعویض ساده: از دیگر موارد مهم و جالب توجه در بحث برتری آداپتورهای سوئیچینگ، جایگزینی سادة این دستگاه‌ها است. این کار در دیگر منابع تغذیه نسبتاً سخت است. سوئیچینگ آداپتور خروجی ولتاژ را از طریق فیش نری به کاربران ارائه می‌دهد و درصورتی‌که آن‌ها دچار آسیب یا خرابی شوند، امکان خریداری و جایگزین‌کردن آداپتور جدید تنها با در نظر گرفتن ولتاژ و آمپر دقیق، وجود دارد.

✔️ تلفات بسیار کم منابع تغذیة سوئیچینگ
✔️ راندمان بالای ۸۷ درصد
✔️ قیمت به‌صرفه
✔️ انعطاف‌پذیری مناسب

کاربرد سوئیچینگ آداپتور

قیمت سوئیچینگ آداپتور

قیمتی که برای سوئیچینگ آداپتور در نظر گرفته شده است بسیار مقرون به صرفه است. اساسا این سوئیچینگ آداپتورها در انواع و سری‌های مختلفی روانه بازار می‌شوند که مشخصات فنی، برند، کیفیت و… آن‎ها کاملا متفاوت خواهد بود.

هر سوئیچینگی که کیفیت برتری داشته باشد قطعا قیمت بالاتری هم خواهد داشت، بنابراین سعی کنید که در وهله اول میزان کیفیت محصول را مد نظر خود قرار دهید، تا به مرور زمان مجبور به تعویض آن نشوید و زمان زیادی از آن استفاده کنید.

پارامتر دیگری که در تعیین قیمت نهایی هر محصولی، مخصوصا سوئیچینگ‌های آداپتور بسیار موثر است نوع برند محصول است. در واقع شرکت‌های معتبر و برتر محصولات خود را با کیفیت بسیار بالایی ارائه می‌دهند به همین دلیل قیمت آن‌ها بیشتر خواهد بود. اما بسیاری از برندها قیمت ارزان‌تری دارند و به مرور زمان مشکلاتی همچون وجود نویز الکتریکی و… را در آن‌ها مشاهده خواهید کرد.

اساسا آداپتورهای سوئیچینگ دارای ولتاژ و آمپرهای مختلفی هستند که در نهایت قیمت آن‌ها یکسان نخواهد بود. در حالت کلی با توجه به نکات و پارامترهای موثر در قیمت نهایی آداپتورهایی سوئیچینگ که بیان شد، باید بگوییم که این آداپتورها دارای رنج قیمت متفاوتی هستند و اگر شما میزان بودجه خود را مشخص کنید، قطعا انتخاب برای شما راحت‌تر خواهد بود چرا که بسیاری از گزینه‌ها به خودی خود حذف می‌شوند.

مزایا و معایب آداپتور سوئیچینگ

در ابتدا باید بگوییم که گاهی اوقات می‌توان از آداپتورها به عنوان شارژر استفاده کرد، اما یک شارژر هرگز همان انرژی خروجی را به شما نمی‌دهد که یک آداپتور می‌دهد. وقتی صحبت از برخی دستگاه‌های الکترونیکی مانند لپ تاپ می‌شود، سیم شارژ و آداپتور شما تقریباً یکسان است.

آداپتورها جریان الکتریکی را برای دستگاهی همانند لپ تاپ فراهم می‌کنند. در رابطه با مزیت‌های سوئیچینگ لاله زار باید بگوییم که مزیت اصلی منبع تغذیه سوئیچینگ راندمان بیشتر (تا ۹۶٪) نسبت به رگولاتورهای خطی است زیرا ترانزیستور سوئیچینگ هنگام عمل به عنوان سوئیچ، توان کمی را تلف می‌کند. مزایای دیگر شامل اندازه کوچکتر، نویز کمتر و وزن سبک‌تر از حذف ترانسفورماتورهای فرکانس خط سنگین و تولید حرارت قابل مقایسه است؛ گفتنی است که تلفات برق آماده به کار اغلب بسیار کمتر از ترانسفورماتورها است. ترانسفورماتور در سوئیچینگ آداپتور نیز از ترانسفورماتورهای فرکانس خط سنتی (۵۰ هرتز یا ۶۰ هرتز بسته به منطقه) کوچک‌تر است و بنابراین به مقادیر کمتری از مواد خام گران قیمت مانند مس نیاز دارد.

معایب عبارت‌اند از پیچیدگی بیشتر، تولید انرژی با دامنه بالا و فرکانس بالا که فیلتر پایین گذر باید برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی (EMI)، ولتاژ موج دار در فرکانس سوئیچینگ و فرکانس‌های هارمونیک آن را مسدود کند.

SMPSهای بسیار کم هزینه ممکن است نویز سوئیچینگ الکتریکی را به خط برق اصلی متصل کند و باعث ایجاد تداخل در دستگاه‌های متصل به همان فاز، مانند تجهیزات A/V شود. SMPSهای اصلاح نشده با ضریب توان نیز باعث ایجاد اعوجاج هارمونیک می‌شوند. سوئیچینگ آداپتور در ولتاژ خروجی بسیار پایدار هستند و می‌توانند یک آمپر یا بیشتر را بیرون بیاورند. اساسا اگر از ولتاژ نادرستی استفاده شود مثلاً ولتاژی بالاتر از ولتاژی که دستگاه برای پذیرش آن رتبه‌بندی شده است؛ ممکن است آمپرهای زیادی کشیده شده و دستگاه آسیب ببیند.

ویژگی سوئیچینگ آداپتور

ویژگی سوئیچینگ آداپتور

سوئیچینگ‌های آداپتور دارای مشخصات و ویژگی‌های برتری هستند که به همین دلیل روز به روز کاربرد آن‌ها بیشتر می‌شود، در ادامه این ویژگی‌‌ها را بیان می‌کنیم:

🛑 ایمنی و امنیت بیشتر: اولین ویژگی‌ که در این محصول دیده می‌شود این است که به دلیل خروجی ولتاژ کاهش یافته، ایمنی و امنیت بالایی دارند. گفتنی است که این میزان ولتاژ خروجی کم یک مزیت است که خطرات جانی را برای مصرف کننده یا همان کاربر کاهش می‌دهد و ایمنی را فراهم می‌کند.

🛑 وجود نویز کم: این نوع منبع تغذیه‌ها معمولا سر و صدای کمی به وجود می‌آورند. در واقع میزان سر و صدا و نویز کمی وجود دارد اما شرکت‌های تولید کننده تمام تلاش خود را انجام می‌دهند که صدا و نویز وجود نداشته باشد.

🛑 اندازه و وزن کم: همان ابتدا هم اشاره کردیم که آداپتورهای سوئیچینگ وزن کمی دارند. اصولا اندازه، حجم و وزن این محصول بسیار کم است و به همین دلیل می‎توان آن‌ها را به راحتی حمل و نقل کرد.

🛑 تعویض ساده: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که در این آداپتورها دیده می‌شود این است که به راحتی می‌توان آن‌ها را جایگزین کرد.

🛑 قیمت مقرون به صرفه: در واقع با توجه به قابلیت‌هایی که در این آداپتورها دیده می‌شود می‎توان گفت که از قیمتی مقرون به صرفه برخوردار هستند.

انواع سوئیچینگ آداپتور

منبع تغذیه حالت سوئیچ یک مبدل قدرت است که از دستگاه‌های سوئیچینگ مانند MOSFET استفاده می‌کند که به طور مداوم در فرکانس بالا روشن و خاموش می‌شود. همچنین دستگاه‌های ذخیره انرژی مانند خازن‌ها و سلف‌ها برای تامین برق به کار رفته اند.

آداپتورهای سوئیچینگ دارای راندمان بالا تا 90٪ بوده و اندازه آنها کوچک است و به طور گسترده در رایانه‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی حساس استفاده می‌شوند. منبع تغذیه حالت اصلی سوئیچ (SMPS) بر اساس ولتاژ ورودی و خروجی منبع طبقه بندی می‌شوند. چهار گروه اصلی عبارتند از:

  1. AC به DC – منبع تغذیه DC  بدون خط
  2. DC به DC  مبدل
  3. DC به AC  اینورتر
  4. AC به AC  تبدیل کننده چرخه تغییر فرکانس

هنگامی‌که در پیکربندی مدار از سوئیچینگ آداپتور استفاده می‌شود، تنظیم کننده سوئیچ از یک ترانزیستور سری یا MOSFET قدرت (در حالت ایده آل یک ترانزیستور دو قطبی دروازه عایق شده یا IGBT) به عنوان دستگاه اصلی سوئیچینگ خود استفاده می‌کند.

هر طرح تنظیم کننده سوئیچینگ دارای ویژگی‌های منحصر به فرد خود در رابطه با چرخه‌های حالت پایدار ، رابطه بین جریان ورودی و خروجی و موج ولتاژ خروجی تولید شده توسط عملکرد سوئیچ حالت جامد است. یکی دیگر از ویژگی های مهم این توپولوژی‌های منبع تغذیه حالت سوئیچ ، پاسخ فرکانسی عمل سوئیچینگ به ولتاژ خروجی است.

بروزرسانی 1401/11/03